Situatii de urgenta / SVSU

  • Recomandari generale pentru situatiile de Cod Roșu (Adaugat la data 20.06.2024) Vizualizare
  • Anexa 3 la HCJSU nr. 2 din 20.06.2024 SVSU – Recomandari pentru prevenirea impactului negativ al temeraturilor crescute asupra starii de sanatate a populatiei (Adaugat la data 20.06.2024) Vizualizare
  • Anexa 1 la HCJSU nr. 2 din 20.06.2024 SVSU – Masuri de prevenire pentru perioadele caniculare – populatie (Adaugat la data 20.06.2024) Vizualizare

FII PREGĂTIT pentru SITUAȚII DE URGENȚĂ: link

IN ATENTIA PERSOANELOR FIZICE SI JURIDICE

Protecţia mediului constituie o obligaţie a tuturor persoanelor fizice şi juridice. In acest scop, conform OUG nr. 195/2005 – Privind protectia mediului, este interzis:

– arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de catre proprietarii si detinatorii de terenuri cu titlu sau fara titlu, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Acest fapt se considera contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 RON la 6.000 RON, pentru persoanele fizice, si de la 25.000 RON la 50.000 RON, pentru persoanele juridice.

– arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice. Se constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă au fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este permisa numai ca o masura de carantina fitosanitara, pentru prevenirea raspandirii unor boli sau daunatori specifici.

Pentru igienizarea terenurilor, prin arderea vegetatiei, persoanele fizice si juridice au obligatia de a solicita si obtine urmatoarele documente:

  • Accept de la Agentia pentru Protectia Mediului Bacau;

  • Permis de lucru cu focul.

Mai multe informatii se pot afla la sediul PRIMARIEI

  • Arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase: click aici

  • Masuri de prevenire a incendiilor la gospodariile cetatenesti: click aici

  • Masuri de prevenire si stingere a incendiilor la lacasele de cult: click aici

  • Masuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului de primavara: click aici

  • Masuri pentru evitarea producerii situatiilor de urgenta generate de arderea miristilor, vegetatiei uscate si a resturilor vegetale la nivelul judetului Bacau: click aici